Skip to main content

Revisiting beautiful offices designed by our Cotswold architects

13 Sep '19

Solid Structures Exterior
Solid Structures Chipping Norton
Stairs
Solid Structures Kitchen

It has been a year since structural engineers, Solid Structures, moved into their stunning new offices, designed by our own Cotswolds architects and, as far as we can tell, they have loved every moment! In honour of the anniversary we are revisiting the project, situated in the centre of the beautiful market town of Chipping Norton.

Two years ago, the existing structure was a neglected concrete box at the back of the Cooperative car park. Having been used as storage and staff rooms for the supermarket, it had fallen into disrepair. Once the supermarket had completed its own remodelling, the solid mass appeared at odds with its surroundings, and in need of regeneration.

Solid Structures approached our architects hoping to turn the existing building into an inspiring, stylish office space, reflecting their own company ethos. Our architects created a plan to add a small architecturally designed addition to the existing framework – creating a new front entrance, and a focal point for the building. The elevations were to be reworked and the building given an interesting, animated roofline to add intrigue.

The finished product is a fantastic example of contemporary architecture. On approach the eye is immediately drawn to the unique Cor-ten panels framing the large picture windows. In the time since the panels were unveiled, they have now weathered down to create a rich rust tone, blending perfectly with the wood panelling detail on the exterior. Previously a solid concrete wall, the large glazed areas now allow a glimpse at the office life inside.

Internally, the sheer space of the premises is revealed; the central office area provides a bright, communal, working environment, with industrial style ceilings exposing the raw elements of the building; fitting for structural engineers! The kitchen continues the theme with industrial style pendant lighting over a solid wood island worktop. The ceiling interiors are also open inside the meeting room, taking up the width of the property; the room retains the social vibe of the office through large, glazed, sliding doors, opening the room up to the rest of the office space. It’s long solid wood tables create the perfect balance of natural and raw materials. Finishing touches of block colour and strategically placed cactuses give warmth and character.

We are very proud to have this project in our portfolio and are thrilled that Solid Structures enjoy the space as much as we do.

Needing some inspiration for your own commercial building? Contact our Cotswold architects to discuss your ideas.